malzeme

TEK SİSTEM TAM KORUMA

Taşyünü dış cephe ısı yalıtım sistemi ile ısı, ses ve yangın yalıtımı sağlanabilir.

Taşyünü yalıtım levhaları ve çimento esaslı son kat dekoratif kaplama malzemesi yanmaz malzeme olması nedeniyle tam bir yangın yalıtımı sağlayabilmektedir. Taşyünü levhalar, elyaflı yapıya sahip, açık gözenekli malzeme sınıfına dahil olduğu için ses yalıtım kabiliyeti de yüksektir.

DIŞ CEPHE MANTOLAMA UYGULAMA ÇÖZÜMLERİ

Subasman : Subasman profillerinin terazisinde ve 50 cm aralıklarla tespit edilmesine dikkat edilmelidir.

Levha Yapıştırma : Yapıştırma harcı levhaların kenarlarına çerçeve, ortalarına ise noktasal yapıştırma metodu ile uygulanmalıdır. Pencere merkezlerine özel bir önem verilmeli, ek oluşturmadan tek parça levha kullanılmalıdır.

Mekanik Tespit : İzolasyon levhaları aşağıdan yukarıya doğru tuğla dizimi (şaşırtmalı) olarak dizilmeli ve m2 de 6 adet dübel kullanılarak duvara sabitlenmelidir.

Köşe Oluşturma : Kapı, pencere ve bina köşelerinde köşe profilleri kullanılarak hem düzgün köşeler elde edilmeli hem de darbelere karşı sistem korunmalıdır.

Fileli Sıva Uygulaması : Sistemde meydana gelebilecek çatlamaları önlemek için, fileli sıva uygulaması yapılmalıdır.

Dekoratif Kaplama : Sıva kuruduktan sonra, son kat kaplama malzemesi kullanılmalıdır.

Dilatasyon Derzleri : Binadaki mevcut dilatasyon, yalıtım sisteminde de korunmalı, dolgu malzemeleri ile kapatılmamalıdır.

Fuga Boşlukları Oluşturma : Estetik bir görünüm elde etmek için fuga boşlukları kullanılmak istendiğinde mutlaka fuga profilleri kullanılmalıdır. Levhalar istenilen aralıklarla döşenebilir, arada kalan boşluklara yalıtım bandı uygulanmalıdır.

Estetik Elemanların Uygulanması : Uygulama öncesi cepheden sökülen dekoratif elemanların ( söve, kat silmesi vb.) yerine yenisi yapılmak istediğinde, düzgün bir şekilde kesilen elemanlar önce zımparalanmalıdır. Yapıştırma işleminden sonra taşan harç kalıntıları iyice temizlenmeli ve işlem bittikten sonra derz boşlukları mastik ile doldurulmalıdır.